Worstmakerij

Worstmaken en worstmakerij is een specialiteit van Slagerij Bouter!

Bijna alle vleeswaren en worstsoorten worden binnen ons eigen bedrijf gemaakt. Voor het maken van vleeswaren en worstsoorten hebben we een groot assortiment aan kruiden en specerijen in huis. (Doordat wij kruiden van Verstegen gebruiken, zijn al onze vleeswaren en worstsoorten gluten-vrij !!) Door lange tijd veel testen en combineren van kruiden, hebben onze producten een eigen smaak en geur.


Het maken van vleeswaren en worstsoorten vereist goede hygiëne en veel discipline. Een groot voordeel van zelf worst maken in ons bedrijf is, dat de grondstoffen van ons eigen geslachte vee komt. Op deze manier zijn we verzekerd van een goede basis van onze vleeswaren en worstsoorten. Misschien lijkt het maken van de verschillende producten simpel, toch is dat het niet. Er zijn namelijk een aantal belangrijke factoren waardoor alles mis kan gaan. Zo moet de temperatuur van het deeg precies goed zijn. Het deeg mag niet te grof of te fijn zijn. De temperatuur in de worstmakerij moet binnen bepaalde grenzen liggen.
 

Vanwege hygiëne kunnen tijdens het worst maken geen andere activiteiten plaatsvinden in de worstmakerij. En natuurlijk moet de volle aandacht besteedt worden aan de worst. Als de vleeswaar of worstsoort “gemaakt” is, is hij nog niet gereed voor consumptie. Er moet nog een proces uitgevoerd worden. Dit kan koken, roken, grillen, bakken, braden of pekelen zijn of een combinatie van deze. Pas als dit alles gebeurd is, kunnen wij de vleeswaar of worstsoort met trots aan u presenteren.